Årsmötet 16 februari avslutades med två nya intresserade medlemmar

Inbjuden gäst

Kjell-Arne Johansson Länsförbundets klimat- och energi grupp, startade med att redogöra för länsstyrelsens Klimat – och energi strategi för 2020-2025.

Temat var ”Klimat”. Statistik från SMHI:s mätning i Norrbottens visar att årsmedel­tem­peraturen har stigit med 1.5 grad i flertalet kommuner och års­neder­börden har ökat med 15-20% från 1961-2018. Älvsby kommun med 0.9 grader i årsmedeltemperatur under 1961-1990 ökade till 2.2 grader under de sista decennierna. Års medelnederbörd under samma tid visade 550 mm med ökning till 640 mm de sista decennierna. Diskussioner fördes och senare avtackning med bi honung från Anders Olofssons gård

                   / Styrelsen

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.